2019-03-17
同朋友食左個勁早既晚餐,無所事事就話不如去飲杯野吹下水,咁chill實好嫁(其實係因為宜家去有happy hour)然後我地去左間開左門既bar。6點半入到去,得一枱客人,所以可以靜靜地傾下計~我地一坐底,個waiter就比左個tablet我地,佢地呢個睇menu,好得意啊🤣我地叫左兩杯酒之後,佢地就放左呢個上黎😍,一路吹水飲野一邊食零食朋友叫左杯Lychee Martini 先,甜甜地,果味幾出,我覺得好味~然後到我既passionfuit martini,酸酸甜甜,我覺得正過朋友個杯跟住就停唔到喇🤣佢又點左個oreo既野,我心諗咁都可以整到酒?但黎到好厚一層cream,好似一杯加左酒既甜品咁,都幾好飲。然後再進加呢杯,一上黎好驚喜啊,杯野好靚,個杯身係玫瑰金既,再加埋粒切開左既passionfuit,我呢個港女忍唔住哇左出黎🤣然後我又加左杯朋友推介既,上面漂左好多生果,好fresh,但我都係鍾意martini多啲朋友最後叫左杯long island,唔係我杯茶,但佢自己好鍾意。我地全程叫左個雞翼送酒,不過朋友唔食雞翼,所以全部落曬我肚呢個雞翼有少少貴,但真係勁勁勁好食,同埋都幾多件
我地全程叫左個雞翼送酒,不過朋友唔食雞翼,所以全部落曬我肚呢個雞翼有少少貴,但真係勁勁勁好食,同埋都幾多件下(可能因為我食曬哈)食完好飽。
我見到呢度巿幾個大電視係天花板黎,我諗如果世界杯睇波黎呢邊應該好正。
同埋有啲遊戲台,下次一大班人可以黎呢度再chill多次。