2021-10-03
有睇過啲食評,知道呢間餐廳份量比較少,而我和朋友都是打算來大館吃午飯,所以我們都叫了比較多碳水化合物(薯條)😂- 首先呢一間係C類餐廳,即係沒有寫安心出行紙仔,一定要手機scan code。而且喺門口等位個裝修都好靚,有好多位可以坐,我差不多兩點到,等咗六張枱大約用咗10分鐘,時間可以接受。侍應會問想坐室內枱還是室外枱,當時答了室內。其實室內枱都坐得唔太逼,我見到室外枱有人走,問可否轉去室外枱,佢哋都立即應承所以我覺得服務很好👍🏻👍🏻九月尾2點後坐室外都可以接受,有太陽曬住,但都唔會好熱。- 朋友叫左櫻花蝦茄汁意粉,啲大蝦已經好吸引,食落都彈牙唔會有雪味。唯一美中不足嘅係,醬汁唔夠蕃茄味,反而有櫻花蝦味😂我就叫咗牛油果炸蝦三文治,食落係好正,雖然製作簡單,冇諗過其實牛油果同炸蝦都幾Perfect match。好適合好chill 咁逐件逐件切開食👍🏻因為我哋冇打底嚟食,所以都加個薯條。其實個薯條冇乜特別,只係用來醫肚,反而果醬係幾甜幾好味。最後再叫咗杯秋天特飲,真係好吸睛,飲落有薑味,放越耐個甜味會越出,因為個啫喱會溶咗去杯嘢飲到。