2021-10-11
士多啤梨莓莓奶奶 ($40) 士多啤梨光環 ($40)一直以來都好中意食士多啤梨,但市面上既士多啤梨飲品好多都好甜好假,所以平時就算見到有都唔敢點。 但呢間november唔同喇,佢主打用新鮮水果鮮製成既飲品,有好多配搭,飲極都唔會厭,所以我每次經過石門都會飲~今次同朋友黎,點左兩款士多啤梨飲品。一款係士多啤梨莓莓奶奶,其實係新鮮士多啤梨+藍莓+明治鮮牛奶所製成既 smoothie,飲落酸酸甜甜咁好開胃,同埋因為用左兩款水果,所以味道上幾有層次,大愛!另外叫左一款士多啤梨光環,呢款打卡一流,所謂既光環,其實係原片菠蘿,插係飲品入面就好似漆黑中既營火蟲咁bright~ 呢杯無加奶,所以飲落比smoothie酸,加埋椰果幾有咬口,好解渴!
士多啤梨光環 ($40)