2017-09-07
海魂燒 好High 啊。剛剛嘅星期三晚上約咗一位好朋友來到新開無耐的海魂燒食晚飯。當日本身約咗七點鐘但係因為有啲公司所以八點先到,大家以為八點會少啲人啊,點知大錯特錯。呢一度真係越夜越多人。坐低首先點了話梅特飲,冰涼解渴,超級生津美味。點左個好抵食嘅拼盤 $58 有炸雞軟骨,炸雞翼同炸鴨舌。每一個炸物都會配上特別安排的醬汁。雞軟骨呢就配新鮮檸檬汁,雞翼就配沙律醬,至於炸鴨舌呢就用上美味自家辣椒油,分量很多又美味。呢個時候最好就飲番杯啤酒,可惜唔係好太飲,唯有下次。接住係美味泡菜燒豬頸肉,肉質超嫩係滑個種呀!有泡菜香又有燒出來juicy ge 油份,一客六件。望落都靚仔!燒菠蘿都係其中一個必食的吧。燒到外面帶點香邊,最仲要係波蘿好甜美啊!另一個令我覺得surprise ge 係呢個!超美味和牛。先放好沙律菜,鍾意嘅話可以配上蕃茄同埋洋蔥,然後呢就放一片美味嘅日本和牛,當然不少得就係水牛芝士同自家牛油果醬。每種蔬菜都好新鮮,配上味道剛好嘅自家牛油果醬,同埋入口溶化牛味香濃嘅日本和牛,你告訴我這個配搭係咪正先,再睇下個價錢,一大碟都係$128咋。我話呢個直頭係招牌菜。可惜嗰一日冇食到海鮮,見
剛剛嘅星期三晚上約咗一位好朋友來到新開無耐的海魂燒食晚飯。
坐低首先點了話梅特飲,冰涼解渴,超級生津美味。
點左個好抵食嘅拼盤 $58 有炸雞軟骨,炸雞翼同炸鴨舌。每一個炸物都會配上特別安排的醬汁。 雞軟骨呢就配新鮮檸檬汁, 雞翼就配沙律醬, 至於炸鴨舌呢就用上美味自家辣椒油,分量很多又美味。呢個時候最好就飲番杯啤酒,可惜唔係好太飲,唯有下次。
可惜嗰一日冇食到海鮮,見到隔離枱嘅燒魚都應該超不錯,性價比超高係我對海魂燒的評語。另外,值得一提係八點幾後播放的流行音樂,聽到現場氣氛超high啊!大家都食得好盡興。