2008-07-18 11 瀏覽
4人聚會, 叫左個4人餐, 同樓下其他食家既差唔多, 有:白灼蝦(新鮮, 唔霉)青瓜海哲頭(青瓜好爽, 海哲唔會太咸, 味道適中)蜜瓜螺頭豬骨湯(好甜, 應該無落味精) 仲會筆埋碟湯渣比我地食, 真係有螺頭架自選2款小菜 1)杞子雜菌白菜仔(清得黎甜)2) xo醬花枝片炒勝瓜 (花枝片好爽, 有咬口)甜品仲有桂花紅豆膏拚燕窩蛋撻仔, 初時以為係2選1, 原來2樣都有, 個桂花膏清得黎唔甜, o岩哂鐘意食甜又怕肥既女仕們, 而蛋撻仔上面既燕窩, 我就覺得唔似喇, 不過賣相都呃到下人既, 熱勒勒添架!其實叫4人餐都夠架喇, 不過友人想食乳鴿及燒腩仔, 乳鴿就真係唔得喇, "un"同唔熱囉, 反而燒腩仔就出奇地好食, 皮脆半肥瘦是晚由七點幾坐到十點幾, 可能客唔多喇, 侍應都無趕我地走, 服務都算周到
4人聚會, 叫左個4人餐, 同樓下其他食家既差唔多, 有:
白灼蝦(新鮮, 唔霉)
青瓜海哲頭(青瓜好爽, 海哲唔會太咸, 味道適中)
自選2款小菜 1)杞子雜菌白菜仔(清得黎甜)
2) xo醬花枝片炒勝瓜 (花枝片好爽, 有咬口)

• 蜜瓜螺頭豬骨湯