2023-01-15 241 瀏覽
🍛蔬菜咖喱飯- 用嘅係長條形嘅米,粒粒分明但唔會太乾,每粒都好軟- 咖喱唔會太辣,好香,有月桂葉,好有風味,撈飯/沙律都一流,如果再多啲就正,次次食到最後都係咁用羹𢳂所剩無幾嘅汁嚟送飯🤣雖然啲飯就咁食都已經好好味- 咖喱入面係三色豆,但冇雪味- 份量好夠,女仔一個人食絕對夠飽👍🏼. . . . . . .🥧巴卡拉(唔記得影相就食咗)- 偏甜- 咬落去一層層嘅口感好正- 咬落去有果仁香- 偏細粒,雖然呢個甜度的確應該淺嚐🤣. . . . . . .總括而言係好吸引我一直encore嘅味道👍🏼👍🏼好適合唔想食日式甜咖喱時食. . . . . . .ps. 雖然外賣自取10分鐘就有得攞,但建議早啲返舖頭等因為老闆娘又要湊囡又要煮嘢食好忙有次過咗10分鐘先返去攞,見有袋外賣擺喺櫃檯但冇人,唔肯定係咪我嗰個就企咗喺度等😂結果差唔多10分鐘先等到佢帶埋啲細路返嚟. . . . . . .但老闆娘好好人,有次見我架單車前後籃爆哂都幫手諗計擺埋個飯盒落去
🍛蔬菜咖喱飯
- 用嘅係長條形嘅米,粒粒分明但唔會太乾,每粒都好軟
- 咖喱入面係三色豆,但冇雪味
- 份量好夠,女仔一個人食絕對夠飽👍🏼
. . . . . . .
🥧巴卡拉(唔記得影相就食咗)
- 偏甜
- 咬落去一層層嘅口感好正
- 咬落去有果仁香
- 偏細粒,雖然呢個甜度的確應該淺嚐🤣
ps. 雖然外賣自取10分鐘就有得攞,但建議早啲返舖頭等
因為老闆娘又要湊囡又要煮嘢食好忙
結果差唔多10分鐘先等到佢帶埋啲細路返嚟
蔬菜咖喱飯
10 分鐘 (外賣自取)
蔬菜咖喱飯