2023-06-16
網上見到方叔叔4月至8月限定賣緊鮮活蟶子,即刻約埋朋友晏晝嚟打邊爐😃方叔叔裝修簡潔又有特式,木系裝橫望落乾淨又舒適。入座送每人一碗紅棗雪耳糖水潤一潤😋。我哋揀咗九宮格麻辣大紅鍋,重慶麻辣味惹味,聽店員介紹九宮格其實主要分三個區域,中間嗰格係用嚟淥快熟嘅食材,例如牛舌、鵝腸;前後左右4格係淥5分鐘以下嘅食材,斜邊4格就可以碌啲5-15分鐘或以上淥好耐嘅食材。九宮格嘅設計原來咁有巧思😃鮮活海蟶係今餐嘅主角,性價比超高😳$90就有12隻,又大隻又新鮮🤤,淥5分鐘就食得,鮮甜又多汁,吸咗辣味又唔會辣到擔晒味😋好奇點咗半份小水母,平時食開嘅海蜇係水母嘅腳,呢度係食水母個主體😳口感同海蜇差唔多。美國牛板腱,好大塊,雪花分佈幾靚,牛味濃郁👍🏻鮮鵝腸同十秒牛舌爽口無腥味。油條淥幾秒外脆內軟最perfect😋洛神花鮮橙特飲啲橙好鮮甜,特飲杯好巨型,味道酸甜好開胃。呢度有位女侍應100分嘅服務態度,講解食品/用具又詳盡,時刻好有禮貌,非常欣賞👍🏻
美國牛板腱,好大塊,雪花分佈幾靚,牛味濃郁👍🏻
洛神花鮮橙特飲啲橙好鮮甜,特飲杯好巨型,味道酸甜好開胃。