2020-05-07
黃店 💛 #龍門 #龍門冰室 #尖沙咀🟡 多次出post及於節目上表明立場🟡 自2019年9月起推出免費香港人加油餐比學生🟡 多次捐助星火基金🟡 老闆於2019年11月入理大煮飯比抗爭者食最近有啲人傳關於龍門冰室嘅傳言,老闆都一一解答咗。喺我心目中,龍門老闆係數一數二有良知嘅黃店老闆。身為一個foodie點可以唔試吓呢?今日收工我就去咗尖沙咀排隊食一次啦😆🥩🍣 星級雜扒鐵板餐 ($105)雜扒包括有雞扒同西冷牛扒,兩樣嘅成熟度都啱啱好,一啲都唔會韌或者老,係鮮嫩嘅肉,西冷扒係未熟透嘅,入面見到好靚嘅紅色😚 而且兩塊扒唔會太肥、唔多脂肪,女仔都唔洗咁驚,雞肉更加係皮薄肉厚🤤以為呢個係普通雜扒餐你就錯啦!除咗兩塊扒,呢個餐仲有英式腸、煙三文魚同兩粒炸帶子!炸帶子超好食,外面炸到好鬆脆,但帶子嘅味道又可以保留到🤤 三文魚份量都超有誠意!卷起咗一大塊!英式腸有兩條,一咬開佢啲肉汁係會彈出黎嘅🤤 正!🌽 餐湯:粟米湯首先上嘅係粟米湯,我一飲就已經驚艷到,完全同連登仔女講嘅唔同🙊 個湯好creamy又好多料,明知自己姇唔嘥啲嘢我都飲曬個湯🙈👍🏻🍹 奶茶紅豆冰我由細到大都勁鍾意飲紅豆冰,但溝埋奶茶其
🟡 多次出post及於節目上表明立場
🟡 自2019年9月起推出免費香港人加油餐比學生
🟡 多次捐助星火基金
🟡 老闆於2019年11月入理大煮飯比抗爭者食
🥩🍣 星級雜扒鐵板餐 ($105)
🌽 餐湯:粟米湯
🍹 奶茶紅豆冰
我由細到大都勁鍾意飲紅豆冰,但溝埋奶茶其實都係第一次!奶茶好重茶味好正,紅豆就比咗啲甜味個飲品,跟餐只係加$9,好抵飲😋