今次係我等一次寫食評,請多多指教。今天,我同男朋友,想簡簡單單食一頓晚飯,簡單又唔想食茶餐廳,於是漫無目的在北角和富遊蕩之際,俾我哋發現這間涮羊肉小館,老實講,我未食過涮羊肉,以前想想聽朋友說,食涮羊肉當然去"松竹樓"(禮頓道附近),而家執咗lu.想try 都冇機會,如有人try 過請告知我,係唔係好正。Okay ,番番主題一入到裏面,被那竹林圖案的牆紙吸引住,我想起"竹林深處人家",我男友話見倒那排竹林wallpaper 好有壓迫感, anyway,我覺得okay .最緊要味道好,價錢抵。講番d餸,我點了一碗酸棘湯,「30 蚊」,料足,味道唔錯,可惜係暖。所以我請咗侍應姐姐reheat ,她也很樂意呢。Order 了一個紅燒排骨麵套餐 ,「40 蚊」,排骨唔錯,很入味,但個麵普通左d,好快發漲,要快d 食,包一碟油菜同一杯豆槳。其實,佢個餐可以咁揀 酸棘湯or 排骨麵 & 5 粒餃 or 油菜 & 汽水 or 豆槳. 3 樣嘢40 蚊抵啦。我仲有點咗10 粒京蔥羊肉餃。我覺得羊肉餃最好味最正,佢d羊好有羊味,但一d都唔"so " .如果鐘意食羊的人,一定要試試。我下次都想嘗試"涮羊
今次係我等一次寫食評,請多多指教。
想try 都冇機會,如有人try 過請告知我,係唔係好正。
Okay ,番番主題
我仲有點咗10 粒京蔥羊肉餃。
我覺得羊肉餃最好味最正,佢d羊好有羊味,但一d都唔"so " .如果鐘意食羊的人,一定要試試。我下次都想嘗試"涮羊肉"埋單食咗104 蚊。抵。仲好飽。大家可以try try.

2012-10-08
  • 京蔥羊肉餃