2006-06-29
同mami去左tst食dinner咁arm醒起li間餐廳的風評唔錯,所以就入左去探探虛實~人流比想象中少(可能因為時間尚早ge關係)環境亦比想像中細睇完個menu,覺得價錢到有d偏貴出之叫左個焗蕃茄雜菜糙米飯跟餐雜菜湯同核桃麵包首先上台唔油膩之餘又相當夠味,飲得出都落左幾多雜菜落去煲,最重要係夠晒熱~抵讚麵包無咩味道,入面有幾粒提子同少少核桃碎,畢竟熱辣辣ge麵包又好難會唔好食ge主菜都等左一段時間先上台外相不太討好,有d焦蔬菜包括有蕃茄生菜粟米西蘭花荷蘭豆~但個焗飯就略嫌水左d,所以糙米都焗得唔夠乾身,同汁撈飯無咩分別mami就叫左個黑芝麻蘋果帶子炒意粉雖然我無食到...但一向對食物要求不高ge 母親大人就對li道菜不滿到極點(碟上只得少量的蘋果絲,亦無芝麻味,帶子亦廖廖可數)食物ge分量好多,基本上唔需要加$15跟餐亦已感到飽足~甜品叫了荔枝果凍,味道淡而不膩,還不錯凍黑豆醬,毫無豆味,基本上同飲凍水無咩分別,為這頓晚飯的最大敗筆服務方面都唔錯,服務員都好識主動幫你refill水同介紹菜式~平心而論,餐廳的食物種類唔算多,來來去去都係angelhair,意粉同糙米飯食物質素唔算差,
咁arm醒起li間餐廳的風評唔錯,所以就入左去探探虛實~
人流比想象中少(可能因為時間尚早ge關係)
環境亦比想像中細
睇完個menu,覺得價錢到有d偏貴
出之叫左個焗蕃茄雜菜糙米飯跟餐
雜菜湯同核桃麵包首先上台
主菜都等左一段時間先上台
外相不太討好,有d焦
mami就叫左個黑芝麻蘋果帶子炒意粉
食物ge分量好多,基本上唔需要加$15跟餐亦已感到飽足~
甜品叫了荔枝果凍,味道淡而不膩,還不錯
食物質素唔算差,但用料都偏向以疏菜類為主,因此成本相信應該相對地低,好似我mami點個道只得幾隻帶子仔ge意粉來講,真係唔多值$5X~(仲有跟餐ge $15未計)
如果價錢能夠稍作調整,絕對有再值得光顧的價值
但如果你係比較偏愛食口味比較重的話,咁係入li間餐廳之前就敬請三思了~