2012-06-24
講真~ 明白生意難做 !! 但如果你係諗住借團購幫自己買廣告 , SORRY ! 你已失敗了 !!買左里間團購 ~ 知道如果星期六日享用要補原價即係同WALK IN 價一樣$69+10% -(團購$40+$11服務費) 每位補$3X , 但夾唔到期 補錢就補錢啦. 1:30PM入座 , 一坐低入單叫野食 , 1:33PM入左,等食 !! 好快就上左腸粉,春卷,蒸餃,青瓜,黑木耳 ! 出奇地黑木耳同青瓜係淋既 , 彷彿好似浸左9年一樣 ~之後 再出飽點榚點先令你飽定一半 , 後再上燒賣3粒 , 無錯一籠3粒, 一人一粒唔洗你爭 , 夠細心 !! 食完以上數款點心 ~ 你就可以傾下計, 玩下你部電話 , 再傾下計, 再玩下你部電話, 又再傾下計, 又再玩下你部電話 , 因為佢地既點心係要蒸1小時15分鐘架 !! 其間我地體貼地每20分鍾查詢一次食物烹煮情況 ~ 回覆係"蒸緊,好快" ....時間好快...好快....好快.....好快...好快....咁過 .... 又再傾下計, 又再玩下電話 !! 終於 , 係里個時候千呼萬喚既排骨 , 牛肉 , 就出現喇 ~ 有野食喇, 唔
1:30PM入座 , 一坐低入單叫野食 , 1:33PM入左,等食 !! 好快就上左腸粉,春卷,蒸餃,青瓜,黑木耳 ! 出奇地黑木耳同青瓜係淋既 , 彷彿好似浸左9年一樣 ~之後 再出飽點榚點先令你飽定一半 , 後再上燒賣3粒 , 無錯一籠3粒, 一人一粒唔洗你爭 , 夠細心 !! 食完以上數款點心 ~ 你就可以傾下計, 玩下你部電話 , 再傾下計, 再玩下你部電話, 又再傾下計, 又再玩下你部電話 , 因為佢地既點心係要蒸1小時15分鐘架 !! 其間我地體貼地每20分鍾查詢一次食物烹煮情況 ~ 回覆係"蒸緊,好快" ....時間好快...好快....好快.....好快...好快....咁過 .... 又再傾下計, 又再玩下電話 !! 終於 , 係里個時候千呼萬喚既排骨 , 牛肉 , 就出現喇 ~ 有野食喇, 唔洗吹水喇..... WO .... 真係新鮮蒸架 ~ 唔係唔洗要你等.......咁耐.......啦 !! 味道就........嘻!!.....食啦 , 辛苦等黎志在食呀麻 !! 至於入左兩次單既鯪魚球就到我返左屋企屙埋兩舊屎都未見到佢既倩影喇 !! 可能未有魚上釣啦 . . 明既,明既 !! 好快好快就去到LAST CALL時間喇 !! 再呼喚多幾次 , 無錯! 只需呼喚多幾次 , 傳說中既燒鵝瀨都黎到喇 !! 快快食完 , 等埋埋單剛剛好3:30PM ~ HEA 左兩個鍾, 前後夾埋都係用左 $ 220 (3人) .. 真係求奇出去食個下午茶都唔得啦 ~ 如果你趕時間既 , 牡丹庭就唔適合你喇 , 去食叮叮點心啦 ~ 3分鐘就得 , 質素差不多, 里道好D喇.. !!
如果我下次好得閒又唔想食野又大把錢無地方洗 , 牡丹庭絕對係你明智之選 !!
溫馨提示: 團購價可能令公司賬面唔標青 , 但在廣告 , 人們的消費模式及消費習慣上絕對有好大影響 ~ 傑出既團購商戶, 當團購用完, 人們都會願意用正價購買服務 , 因為覺得這產品唔錯 , 慢慢就會改變那些人的消費習慣 .. 但你呢 ??
題外話/補充資料:
好得閒又唔想食野又大把錢無地方洗 , [b]牡丹庭絕對係你明智之選 !![/b] :chopstick: