2018-11-14 77 瀏覽
呢間嘢行過門口好幾次,但次次都比較夜所以都食唔到。今次早咗啲過去試下,本身諗住個名叫做"九份‧十分"都應該有少少台灣食品的風味。但點知係中伏的開始...入去時間約九點幾差不多到十點,問服務員今晚幾點閂門,佢語帶死死氣咁講:未就好似平日咁囉!十一點呀!..嗰下打咗個突,做乜嘢呀? 門口無寫服務時間,我又過晒正餐時間,問問都好正常姐,我都唔想太晏阻大家收工。好!算數,因為場內約有9 成滿座,都覺得呢間嘢有返咁上下水準。坐低後係餐牌搵咗好耐有無Set Dinner,又或者咁上下的套餐組合,搵晒成本餐牌同問埋服務員都話無Set 。呢下又再一次感覺好怪!因為好少會無套餐組合,而且啲嘢都算貴,按返地區和食品的檔次去計算。咁無套餐都要食架,但睇晒啲價位心中有啲覺得唔價咁貴的價錢,所以叫咗個無死錯人的飯(鹵水雞翼肉燥飯) 嚟食,再加多杯胚芽珍珠奶茶嚟飲,因為唔係好多地方仲有胚芽呢樣嘢...但點知到咗伏位....見到張order紙係落咗杯香芋珍珠,同返同一個服務員講返話落錯咗,但佢就一口回返嚟話: 無落錯!你係叫呢杯喎!跟住就走咗去。真係,呢啲人邊度搵!幾有性格!唔緊要我晒飲,但杯嘢只有啲啲香芋香氣,而
...

,呢啲人邊度搵!幾有性格!唔緊要我晒飲,但杯嘢只有啲啲香芋香氣,而飲落就一陣好淡好淡的香芋味,直頭似係份量唔分一杯搵水去充夠一杯
。到咗個飯嚟度,見到有啲蒸氣升上嚟都覺得都係熱的,但點知食落似係個肉操係熱的,但個飯係暖的,而中間的伴菜有勁多沙,食咗兩口都係有沙的
。而雞翼下的鹵水豆腐就最離譜,直頭係用水去整熱佢再浸返啲鹵水汁就算
,入口又係淡過乜咁。
到埋單時我都知道呢餐唔值呢個價,但當我睇同仲要有加一時,當刻我深深感到中晒伏,食啲咁樣質素都要成99蚊,有無嘢呀!一句話:又貴又唔好食的餐廳。真心介紹畀大家知!呢間嘢可以唔使浪費時間和金錢入去!
鹵水雞翼肉燥飯 + 香芋珍珠奶茶
題外話/補充資料: 呢餐飯可算係掉盡開台式食鋪的面子,台式食品我都識整,只要跟足的步驟好少會整得難食,但我今次真係預到難食的台式食問。 提外補充!我入去時問幾點閂門,佢地話11點,但我開始食飯時太約係剛10點左右,但就見啲服務員係度掃場地!大佬呀!個場仲有15、6人係度,要唔要咁早就掃地,啲嘢飛晒出嚟,啲客點食呀! 真心介紹畀大家知!呢間嘢可以唔使浪費時間和金錢入去!
2018-11-10
1 分鐘 (堂食)