甘岩2個同事差唔多日子生日,新一年第一日就去食好d,隨手係同事檯面見到有張discount card,於是就去呢間餐廳食啦!之前有同事食過,話食到好眼訓⋯⋯今次就唔係坐最埋又黑既眼訓位,反而係坐正餐廳中間近水吧既位置,好光猛,如果我lunch hour有2粒鐘,我一定慢慢享受~Set lunch有4款揀,既然打正旗號係pizzeria,就試下佢個pizza,每個set都包沙律/湯、main、甜品同餐茶,是日餐湯係磨菇湯,個個聽到都叫湯,無人叫沙律。湯上檯時唔係好夠熱,佢加左d香草同橄欖油,我接受到既,不過怕香草/橄欖味,可能會接受唔到,至於磨菇味就唔算好濃,還可以。至於主菜pizza,其實唔算好大個,一個人食一定夠,火腿、墊底茄汁亦唔多,但勝在個pizza搓得厚薄適中,介乎pizza hut既厚同薄批既中間,唔會太厚似食麵包,或者太薄似食餅乾既感覺,不過唔係好夠茄汁,pizza好似有d乾。之後都偷食左一啖同事既意粉,我反而鍾意食個意粉,個意粉煙煙靭靭,不過個sauce就咸左少少。可能真係適合慢慢嘆既人食,如果唔係,等佢上晒4道菜,應該可以食到3點⋯⋯隊長趕住返公司開會,都真係唔係幾好意
可能真係適合慢慢嘆既人食,如果唔係,等佢上晒4道菜,應該可以食到3點⋯⋯隊長趕住返公司開會,都真係唔係幾好意思三催四請叫侍應上埋個咖啡同甜品,杯咖啡好失望,咖啡豆唔係差,但點解會沖到好似水甘稀既!?至於甜品,普通cheese cake一舊⋯⋯飲恨地早走左,遲左走既同事因爲派晒cheese cake,反而食到cannoli😭