2017-12-20 385 瀏覽
今日陪家人去黃大仙廟行下,順便食返個TEA先,最近發現好多茶餐廳都改咗叫冰室,唔知LEE股懷舊風又能維持幾耐呢?哈哈~ 以為冰室會有好多乜冰乜冰嘅飲品添,原來唔係嘅,仲諗住會有西多士拼紅豆冰嗰D套餐之類,居然西多士連套餐都無,真係令我感到意外。講到懷舊,冰室嘅裝修都好有特色,佢刻意為懷舊加添一D原素,例如色彩方面,係用懷舊啡黃色,間格方面,要先落幾級樓梯先入到冰室,仲有MENU係用乒乓波拍改造而成,除咗裝修等,侍應服飾統一,唔止衫,連褲都係一模一樣,充滿懷舊嘅色彩,冰室可能新開唔係好耐,相對整潔。講到食物方面,以LEE個價錢佢嘅份量又唔算好大份,整體味道都算唔OK,始終今日係食咗D較一般嘅款式:我自己揀咗"腸仔煎蛋湯公仔麵",出街好鐘意叫公仔麵,無係屋企食咁大罪惡感,始終係唔健康呀嘛,嘻~ 煎蛋都OK,公仔麵要浸耐D,如果唔係太生未夠熟,其實咁樣好OK,好過太淋呀嘛,不過條腸仔就...,我個人唔係咁鐘意,怪怪地唔係好識形容,口感太淋都偏鹹咗D。家人分別揀咗"香煎豬扒拼沙津",眼見佢塊豬好似薄咗DD,不過佢話都好香,味道唔差。另一個就揀咗"餐肉煎蛋湯通粉"無咩特別,味道普通咁囉。而我就另

而我就另外加多一份至愛"法蘭西多士",金黃色,剛炸起出來,佢係入面嗰層有花生醬餡嗰種,我覺得香口得嚟又軟身,好SWEET,我個人就好鐘意食,所以無套餐都要叫返個嚟試下。
2017-12-17
10 分鐘 (堂食)
下午茶