2019-07-12 76 瀏覽
呢一間係全球首間以 國際知名畫家凡高藝術作品做主題嘅餐廳 餐廳入面嘅 每一個細節 都充滿住藝術嘅氣息 由餐廳嘅環境裝修音樂 牆上嘅壁畫 碗碗碟碟上圖案 都可以睇得出餐廳嘅用心 帶領客人進入梵高嘅藝術世界🎨而我哋就點咗一份 下午茶 Tea Set 準備喺呢一片神秘嘅藝術花園入面迷失一下🏕️座tea set用翠綠色嘅盆柱載住,中間係個鮮豔嘅玫瑰花音樂盒🌹,啲精緻嘅蛋糕配住優美嘅音樂出場,襯托咗餐廳嘅藝術氣息之外,更令我哋影到好多靚相😍英式鬆餅配鹹蛋黃牛油/ 紅桑子甜椒果醬個scone嚟到嘅時候仲熱熱地,唔會話凍到硬哂!而有兩隻味一咸一甜咁食,蛋黃香嘅濃味,配果醬嘅酸甜味,又估唔到幾夾😝蘇格蘭煙三文魚配北海道粟米餅食咗咸點先,個煙三文魚個味好出,聞落仲好香,就咁食就有啲咸,但配啲彈牙粟米波🌽口感同味道就啱啱好喇!法國牛油牛角包配荷蘭芝士個包嘅酥皮好鬆脆,食到牛油嘅油香之餘,仲品嚐到火腿同高級芝士嘅咸味🥐鴨蛋蠶豆烘蛋配意大利魚子醬魚子醬添左一份高貴嘅感覺,但呢次配咗香甜嘅烘蛋嚟食蘋果鹽味焦糖蛋糕🍎🍰真係有爽口嘅蘋果絲喺頂,上面係小小咸嘅啫喱,中間係有好重焦糖味嘅軟熟海綿蛋糕,口感同味道層次勁豐

而我哋就點咗一份 [杜比尼家的花園] 下午茶 Tea Set 準備喺呢一片神秘嘅藝術花園入面迷失一下🏕️

英式鬆餅配鹹蛋黃牛油/ 紅桑子甜椒果醬

蘇格蘭煙三文魚配北海道粟米餅

法國牛油牛角包配荷蘭芝士

鴨蛋蠶豆烘蛋配意大利魚子醬
魚子醬添左一份高貴嘅感覺,但呢次配咗香甜嘅烘蛋嚟食

蘋果鹽味焦糖蛋糕🍎🍰
真係有爽口嘅蘋果絲喺頂,上面係小小咸嘅啫喱,中間係有好重焦糖味嘅軟熟海綿蛋糕,口感同味道層次勁豐富,好好味Amazing👍🏻

紅桑子朱古力蛋糕🍰
酸甜嘅果味同奶滑嘅白朱古力融合埋,甜而不膩,非常清新

提拉米蘇千層蛋糕🍰
一戳入去就知好creamy,啲芝士味同咖啡酒味配合得好完美,而且濃郁到好似會滲入我哋嘅味蕾咁👅

Blueberry Kiss 藍莓之吻🍵
俾茶我哋嘅時候仲俾埋個沙漏我哋去計時泡茶,好特別🤣 個杯靚到想拎走返屋企,超可愛! 倒茶嘅時候已經聞到浸甜甜嘅花香味,配埋佢另上嘅蜂蜜🍯嚟飲,好似佢個名咁,直頭似俾人kiss咗咁好清好甜,啱哂女士們嚟飲😘

法式焦糖牛奶咖啡☕
以整法式焦糖燉蛋嘅方法係牛奶咖啡上燒一層焦糖 焦糖為杯咖啡添左一份焦香味 兩種味道混合起來嘅感覺認真正

2019-07-05
慶祝紀念