2016-06-13 1584 瀏覽
食完越南lunch,行過呢度,唔洗諗啦幾飽都要食!呢度有咖啡、輕食及甜品,當然仲有主打玫瑰花Gelato啦。今日有Espresso coffee、Pistachio、Chocolate、Vanilla、Lavender、Caramel、Matcha green tea、Jasmine、Cherry、Apricot、Strawberry、White peach、Mango及Rose petal;玫瑰花Gelato有3個size,一層$48、兩層$66、三層$78,可以自行mix & match口味,試過幾款味道之後我哋揀咗Rose petal+White peachRose petal+White peach ($66)揀好味道之後,店員先將雪糕剷成薄片,再輕輕將薄片由內到外放喺雪糕筒入面。妳最盛放的玫瑰,流芳百世,怎可瞬間枯萎。但由於雪糕都不含人造色素,仲會採用天然食材,所以不論係色澤或者味道都會係十分天然,亦都因為係咁,雪糕會好快枯萎,都係影完相快快趣食喇;Rose petal由新鮮玫瑰花瓣造,呈淡粉紅色,唔係太甜,仲有淡淡嘅玫瑰花香;白桃第一口已經食到好出嘅味道,而且超清甜香濃,感
Rose petal+White peach ($66)
揀好味道之後,店員先將雪糕剷成薄片,再輕輕將薄片由內到外放喺雪糕筒入面。妳最盛放的玫瑰,流芳百世,怎可瞬間枯萎。但由於雪糕都不含人造色素,仲會採用天然食材,所以不論係色澤或者味道都會係十分天然,亦都因為係咁,雪糕會好快枯萎,都係影完相快快趣食喇;Rose petal由新鮮玫瑰花瓣造,呈淡粉紅色,唔係太甜,仲有淡淡嘅玫瑰花香;白桃第一口已經食到好出嘅味道,而且超清甜香濃,感覺清新天然,雪糕質感軟滑好味道!
Rose petal+White peach
2016-05-31