2018-04-19 629 瀏覽
行LCX行到攰,想搵地方坐下又想食,行下行下最後比Mellow Brown既pancake吸引住。見佢餐廳個樣好新淨,又清新,食物正正係我想食既,又唔太貴,衝入去啦。仲有tea set喎,我最喜歡!👍🏻叫左C餐同I餐,即蘋果肉桂窩夫熱香餅伴雲呢拿雪糕同鮮茄煙肉意粉。個tea set有餐飲跟,朋友叫左Iced Brewed Coffee冷泡咖啡,個樣好得喎!原來單點都要$51!好飲👍🏻夠凍,味道香濃得黎又剛剛好,有驚喜既凍咖啡!推薦跟餐必試!碟鮮茄煙肉意粉上枱既時候呆左半秒,真。輕量喎!果然無呃人。個樣有啲衰,好明顯求其放左堆意粉係碟就上枱,味道勁普通,意粉好重麵粉味,即係醬汁唔多夠?我落左好多芝士粉同Tabasco去提升番佢個味。落左好食好多!👍🏻旁邊個杯熱咖啡好飲,即叫即人手用虹吸壺沖調,拎埋個虹吸壺過黎係你面前倒比你。好飲得奶同糖都唔洗落!順便一提佢個小小杯跟熱咖啡上既忌廉,無錯,應該係忌廉,絶對唔係奶,比起平時跟奶更有誠意!我鍾意👍🏻最後上既蘋果肉桂窩夫熱香餅伴雲呢拿雪糕,幾好食呀,大塊得黎又軟屬,食到裡面有啲似個啲梳乎厘pancake,係無咩蛋味囉。蘋果我又覺得太少,不過整體可

Iced brewed coffee

鮮茄煙肉意粉

最後上既蘋果肉桂窩夫熱香餅伴雲呢拿雪糕,幾好食呀,大塊得黎又軟屬,食到裡面有啲似個啲梳乎厘pancake,係無咩蛋味囉。蘋果我又覺得太少,不過整體可以既。鍾意食梳乎厘pancake既朋友仔可以黎試下!
蘋果肉桂窩夫熱香餅伴雲呢拿雪糕

除左餐牌上個幾隻味,仲有款期間限定。係咖啡味雪糕呀!!不過只限單點....
總結:UCC就係UCC,唔好諗住改多個名我會唔認得你😂呢度最好既係咖啡,食物一如以往UCC質素,即係有得揀唔會揀佢。完。
Iced brewed coffee
蘋果肉桂窩夫熱香餅伴雲呢拿雪糕