2009-09-29 20 瀏覽
大家食完飯, 朋友從外國回來, 始終都鐘情於中式/港式甜品. 行一time square, 之後便來到義順, 全因為朋友想食雙皮奶. 黎義順, 理所當然的, 是去食奶製品. 不過, 其實義順仲有好多其他甜品, 同三文治, 等等. 但每次來, 都是茶餘飯後. 三文治, 通粉不吃了, 要食就食甜品. 看了幾看menu, 亦考慮過幾款甜品, 始終逃不出妳的雙皮奶, 左揀右揀, 始終都是妳. 認識妳多年, 都是妳給我的感覺最好.結果每人一碗, 熱食雙皮奶. 今次的雙皮, 可能是熱食關係, 感覺不韌, 而且食得出濃烈的奶香味. 這次感覺到, 吃此類中式甜品, 始終是熱食比較好.

$20 (宵夜)