餐廳: 豚王 (威靈頓街)
資訊:

2017-03-15 1011 瀏覽
一開始拉麵熱潮係由中環個間細細間既豚王興起,記得當年唔一早12點幾去排定隊,過左2點lunch hour 都未有機會食到。到近年唔同的拉麵鋪興起,豚王亦都開左分店,豚王拉麵熱潮開始減退,不過lunch hour 去食豚王,仍然係要等半個鐘架,不過無去幾個月,豚王終於學曉了派飛等位,而唔係齋企排隊,真係太好啦。平時我會點豚王,因為最鐘意佢既豬骨湯底。今日見新出限定的蕃薯湯底,就試下新款啦。佢係豚王湯底上再加上蕃茄蓉,咪道ok, 但又未至於非常好食必試之作。不過久不久試下新口味都可以有d 新鮮感既。其實,近年咁多貴價既拉麵新貴,我仍然覺得豚王賣$100 樓下一碗,係維持到品質水準。

平時我會點豚王,因為最鐘意佢既豬骨湯底。

今日見新出限定的蕃薯湯底,就試下新款啦。

限定王
2017-03-15
30 分鐘 (堂食)
限定王