2017-05-12
餐廳位於銅鑼灣登龍街,旺中帶靜,最啱喺附近行完街後,黎享受一下。我同朋友大約晚上六點就到達餐廳,由於晚餐高峰時間未到,所以當時得兩枱客人,整體環境更寧靜舒適。我哋點餐後,待應就好快手主動呈上一客法包,外表脆脆,內裏鬆軟,而且仲微熱添,夠曬新鮮,配埋香草醬一齊食,口感及味道都唔錯。姊妹談心,又點可以少得飲品呢!好姐妹叫咗一杯熱情果Cocktail,而我因為唔飲得酒,所以叫咗一杯士多啤梨奶昔。兩杯飲品嘅賣相都非常吸引,睇到已經心花怒放。好姐妹更表示,Cocktail帶少少酸甜味,酒味唔會太重,啱晒女仔飲添!另外,因為我哋兩個都唔大食,所以我哋只係叫咗一份NYC Chopped Salad 及 Lobster Risotto。先講沙律,份量真係好大碟,內裏有新鮮生菜、蕃茄、牛油果、大蝦同芝士等,配埋橄欖油及意大利香草醬,口感清新,絕對係前菜嘅好選擇。食完前菜,到主角龍蝦出場,足料兩隻龍蝦得我哋兩個人食,每人食一隻有啲太過份呢,哈哈!我想講,龍蝦肉真係好爽口又彈牙,全完保留鮮味;至於Risotto,由於係用薯仔及麵粉搓成(侍應講俾我哋知),所以特別煙煙韌韌,Risotto吸收晒海鮮濃湯嘅味道,
另外,因為我哋兩個都唔大食,所以我哋只係叫咗一份NYC Chopped Salad 及 Lobster Risotto。先講沙律,份量真係好大碟,內裏有新鮮生菜、蕃茄、牛油果、大蝦同芝士等,配埋橄欖油及意大利香草醬,口感清新,絕對係前菜嘅好選擇。食完前菜,到主角龍蝦出場,足料兩隻龍蝦得我哋兩個人食,每人食一隻有啲太過份呢,哈哈!我想講,龍蝦肉真係好爽口又彈牙,全完保留鮮味;至於Risotto,由於係用薯仔及麵粉搓成(侍應講俾我哋知),所以特別煙煙韌韌,Risotto吸收晒海鮮濃湯嘅味道,好味又飽肚,兩個人食啱啱好。