2021-11-23 365 瀏覽
早前去過Marco Oyster喺佐敦店後一直念念不忘,今日喺旺角和朋友買完嘢後,我提議去試一試大角咀的分店。餐廳位於港灣豪庭廣場地下, 西式的裝修, 有一點聖誕佈置, 有氣氛.女店員非常之誠懇有禮 ,推薦我們一些菜式.生蠔有很多款,來自不同地方,點了美國 Pacific rock 和 法國 Four Seasons.生蠔menu有很多選擇我們喜歡吃生蠔,最後點了美國 Pacific Rock 和 法國 Four SeasonsPacific Rock 細細隻,海水味較淡、肉質肥美、味道清甜。Four Seasons 前者蠔肉厚身甜美,陣質感綿滑。 牛肝菌忌廉湯一上檯已經好香喇!濃郁可口,加入蘑菇,啖啖有咬感,濃湯又芳香美味,真係一試難忘。有一種菜式是不會在家整的威靈頓牛柳 功序繁複,又考耐性,技巧。脆皮香脆鬆化, 五成熟的牛柳顏色微紅,肉汁嫩口,無筋,食落非常軟熟,腍滑。食到呢度雖然已經好飽, 但還是想食埋甜品先夠滿足. 心太軟/Tiramisu兩款都是自家製甜品, 甜度和幼滑都 拿捏得非常好. 心太軟配上同味朱古力雪糕, 原以為會甜爆, 但呢款雪糕唔算超甜, 搭配起來又出奇地啱味。

女店員非常之誠懇有禮 ,推薦我們一些菜式.

生蠔menu有很多選擇

Four Seasons 前者蠔肉厚身甜美,陣質感綿滑。

牛肝菌忌廉湯

有一種菜式是不會在家整的
威靈頓牛柳
功序繁複,又考耐性,技巧。

食到呢度雖然已經好飽, 但還是想食埋甜品先夠滿足.

心太軟/Tiramisu
兩款都是自家製甜品, 甜度和幼滑都 拿捏得非常好.

• 威靈頓牛柳