婆婆生日正日,我地book左8個位,大概七點左右,去到之後勁快有位,總括而言, 無令我失望而且有驚喜位,以下有幾様野我係最滿意。花開蘿白切到花咁既形狀,味道酸酸甜甜咁,而且好脆身,唔講係蘿白都唔知自己食緊蘿白, 做頭盤一流。黃金老虎蝦對於超鐘意食蝦同蝦膏既我黎講, 一打開d蝦膏勁多, 而且蝦肉外脆內彈牙, 且不失鮮味, 真係勁滿足。龍鬚芥蘭芥蘭去晒啲葉 , 少少薑汁但薑味唔重。唔難咬, 而且好脆身同新鮮幾好食,賣相同口感都好好。黑醋鱸魚賣相好得意,切左啲花圍住條魚,味道甜甜地,勁岩婆婆胃口 。重點係佢幫我婆婆去哂啲骨,勁細心,方便哂老人家去食。棋子奶黃包好得意,整到好似啲棋咁,公公勁鍾意捉棋,所以見到勁開心,而且唔係得個樣,一食啲奶黃流心多到滴出黎,勁juicy。冬菇包望落個樣平平無其, 點一打開勁香, 勁多黑松露, 啲流心又係多到爆出黎, 仲要份量唔係呃人, 大大份, 飽肚又好味。最後仲打包左兩籠棋子奶黃同冬菇包返屋企食:)燉梨勁驚喜 , 原隻雪梨遞上, 勁滋潤 ,個梨又勁香陳皮, 岩晒最近咁乾燥既天氣。其實仲叫多好多野食,不過掛住食唔記得映相,當中覺得最好食既就係上述提過個幾樣。總
花開蘿白
棋子奶黃包
冬菇包
冬菇包
燉梨

其實仲叫多好多野食,不過掛住食唔記得映相,當中覺得最好食既就係上述提過個幾樣。總括而言,今次餐生日飯好滿足,無令到我失望,加上環境靚,下次會再黎。
2015-01-16
慶祝紀念