2007-10-20
ai.... 講起lee間野就真係火都黎埋......我同男朋友打算明年結婚, 想搵間價錢ok既酒樓擺酒...見美心既package $4xxx (近5000)一圍,都ok la, 又格過下價la, gum咪諗住上去問清楚d details就落訂ga la, 點知個sales manager 好似趕客gum, 我地只不過想坐下來想清楚, 但佢竟然話: "你地坐到天光也沒有用的, 都冇結果ga la, 不如回家吧." 我懷疑自己一係個腦short左or 對耳塞左, 邊有人gum做生意ga, 我地雖然唔係訂得多, 亦唔係訂得少, 都有廿圍多d...gum 都有既....問佢可唔可以間一個角落做麻雀房, 佢話唔得, 問清楚個package有乜野送, 佢話: "自己睇la, 寫晒係度, 送咩ar? 送瓜子lor"(我心諗你不如話送花生同kiu頭)我地都好好脾氣ga la, gum都仲坐係度再問佢菜單d野la, 佢話張菜單係for今年only, gum 我地問下年張菜單幾時有, 佢話下年2,3月(我心諗下年1,2月結婚既人幾時先知個菜單呢?)gum既服務態度, 我同我男朋友都認為不可接受. 須知
我地都好好脾氣ga la, gum都仲坐係度
gum既服務態度, 我同我男朋友都認為不可接受. 須知道婚宴除了食物外,服務也很重要的, 搞到一肚氣就唔好啦.
大家決定在這裡擺酒前,真的要三思