(非會員)
2009-07-19 7 瀏覽
見到呢間野之前O的評都幾好,而且地方又近我喎,所以媽咪O既五十大壽就O係呢度擺啦.見媽咪五十歲生日,就叫埋姨媽一家人,一齊食餐好O既,我地有八個人,之前O黎睇,有個八人餐,O的野食都好好,有斑有鮑魚,二千幾蚊,貴就係貴O架喇,算啦,最緊要食得開心,而且睇落菜單有好多都係我同媽咪鐘意食O既野,一於貴就貴啦~頭盤:冷菜三款意大利風乾火腿沙律 - 無諗過中式酒樓都有風乾火腿,係我O既至愛,又香又甘,配沙律食好清新,正!鹵北菰香芹口水雞 - 哈,呢個係唔好辣野O既我同媽咪都鐘意食O既川菜,佢辣得O黎,好香,帶有少少甜味,亦都可以帶出鷄香,一邊飲水一邊食~大吟釀清酒法國鵝肝 - 內臟我麻麻地,不過老豆同姨丈一邊食一邊送啤酒,佢話好香喎,男人...........頭盤已經令到我食到好開心,所以勁期待接住落O黎O既菜~忌廉金湯南瓜翅 - 西湯我就最鐘意食忌廉湯,佢撈埋南瓜,CREAMY得O黎多左南瓜香味,好好飲,我不嬲覺得翅係無乜味,係睇下佢大唔大支,呢度都無厄我,O的翅都有O趙口鮮胡椒醬烤牛肋排 - 牛就係我地兩家人O既至愛,呢味餸一上枱,個個爭住夾,所以好快清晒,唔知係咪我唔係好鐘意胡椒味,我覺
頭盤:冷菜三款
頭盤已經令到我食到好開心,所以勁期待接住落O黎O既菜~

鮮胡椒醬烤牛肋排 - 牛就係我地兩家人O既至愛,呢味餸一上枱,個個爭住夾,所以好快清晒,唔知係咪我唔係好鐘意胡椒味,我覺得呢牛味比佢遮左...不過不失...
古法陳皮碎蒸原條海杉斑 - 嘩,唔係普通青斑呀,係杉斑,仲要幾大條下,條魚好新鮮,一O的都唔鯹,仲要蒸得O岩O岩好,好滑,我老豆呢O的食魚之人,都話正!
日式清酒煮鮮鮑魚 - 鮑魚味鮮,而且配合埋清酒,完全調到鮑魚鮮味,同埋O的鮑魚一O的都唔’UN’
宮庭一品手吊雞 (一隻) - 勁香鮮鷄味,而唔係勁’香’雪鷄,一食就話你知佢係新鮮鷄唔係雪鷄,真材實料~
招牌櫻花蝦炒飯 - 炒飯一O的都唔油膩,好乾爽,同埋炒得好香,唔會嚇親我呢O的ON DIET O既人
皇室甜品 及 環球鮮果 - 甜品同生果都唔錯,不過之前已經食得好飽...所以興趣唔大
食完呢餐,我呢個又要面,又要好O既媽咪好滿意,一O的都唔怕失禮姨媽佢地,阿媽仲話下次再O黎食過喎~死喇...下次再O黎???又係我比錢???即刻睇下餐牌有無O的平O的O既餸同埋餐先...好彩,都有O的價錢相宜O既餸同埋五百蚊唔使O既四人餐,下次O黎都無問題~
PS~ 呢度個厠所係我見過咁多間酒樓最靚O架,佢落地玻璃,仲有玫瑰花紋,勁靚勁光猛~
2009-07-16
慶祝紀念
生日
  • 意大利風乾火腿沙律,鹵北菰香芹口水雞,忌廉金湯南瓜翅,古法陳皮碎蒸原條海杉斑