2019-05-13
今日母親節,因爸爸不想外出,我又想媽咪今日休息下,所以提議今晚不如叫pizza返黎食,媽媽當然舉腳贊成啦!她好快就搵到一張近排在信箱收到的宣傳單張給我,我仔細看看,見到有一些套餐可以選擇,價錢唔算好貴,仲寫明網上訂購滿$250就有一個肉醬意粉送,所以我在網上預訂。網站入面都算容易操作,好快就訂好,網站還可以選擇預訂時間送黎,因為今日係母親節,心想如果食飯前一小時訂,都驚佢地多單會遲送黎,所以三點幾時就預訂今晚八點送黎。好彩他們約八點就送到,都算幾準時!我訂了一個4-5人套餐($288),入面包括一個大批,兩客飯/意粉,4客湯/飲料/沙律,8件雞翼。我揀選了一個烤雞肉大批,仲額外加左$25轉雙層薄脆芝士夾心批底,跟著揀選一客忌廉白汁雞皇磨菇意粉,一客香草蛽肉意大利飯,雞翼就揀選紐約雞翼和4客餐湯。我還額外加左一份燒豬仔排骨配燒烤醬。因為個套餐已經超過$250,所以還送一個肉醬意粉。餐湯是蘑菇粟米湯,本人好喜歡飲蘑菇湯,他們的蘑菇粟米湯磨菇味濃,又夠熱,算幾好飲。👍烤雞大批配雙層薄脆芝士夾心批底,面頭有青椒,洋蔥,粟米, 蘑菇,菠蘿,雞肉配燒烤醬,味道都OK,但批底就唔多覺有芝士夾心,我覺
烤雞大批配雙層薄脆芝士夾心批底,面頭有青椒,洋蔥,粟米, 蘑菇,菠蘿,雞肉配燒烤醬,味道都OK,但批底就唔多覺有芝士夾心,我覺得個批底似用上酥皮製成。口感不同出面其他pizza店,幾特別。👌
香草蜆肉意大利飯,蜆肉都算幾多,味道似一啲夾集著中東風味,我覺得麻麻地,但屋企人就話幾好,可能他整的味道不是我喜歡的。
忌廉白汁雞皇蘑菇意粉,汁味濃,白汁裡應該加左一些芝士,雞肉唔鞋,配搭意粉,好食!😋
肉醬意粉我覺得佢個味道似墨西哥風味,個汁做得不太好,有點乾,家人都不是太喜歡。👎
紐約雞翼味道有微辣,適合怕辣又想有少少惹味的媽咪,味道調配得宜,好食!👍
燒豬仔排骨配燒烤醬,份量適中,好有墨西哥風味!但實在太多食物,個餐真係可以5個人吃,但我們得4人,所以都食唔晒!好在在家吃,可以留起遲少少再食,唔使嘥!👍
有時我覺得食PIZZA唔使一定要去食果啲好出名果的PIZZA店,食下呢啲簡簡單單的PIZZA店的PIZZA,仲覺得有另一番風味!👍