2019-09-20
今日終於試到旺記冰室,佢係近年冒起嘅網紅店非常出名 主打係滑蛋叉燒飯、滑蛋蝦仁飯 ,採用日本產雞蛋烹調!平時呢間舖大排長龍 ,不過今日係平日,我地十一點鐘才食 早餐,唔使排隊😙店內裝修一般茶餐廳格局,乾淨企理!店員很多,全部著制服光鮮給人活力健康的感覺! 灣仔舖不大,只有八張枱 二三十個座位!我哋叫咗兩個早餐,鮮忌廉雞湯 鮑魚火腿絲 通粉和招牌沙爹牛肉雞湯公仔麵, 兩個套餐都會配上鮮牛油麥包多士4.3牛奶炒日本滑蛋 加自選飲品, 只買38蚊一份,在這區確係超值!鮮忌廉雞湯 鮑魚火腿絲 通粉雞湯味濃有Creamy嘅感覺 通粉不會太淋有彈牙感覺!招牌沙爹牛肉雞湯公仔麵沙爹牛肉,醬汁微辣少甜,肉質新鮮嫩滑!鮮牛油麥包多士4.3牛奶炒日本滑蛋其實成個早餐的靈魂才是麥包多士和炒蛋,麥包多士外皮脆口,內裏軟熟加上牛油柔滑 ,三重感覺! 炒滑蛋軟滑細膩 可以與義順匹敵!
鮮忌廉雞湯 鮑魚火腿絲 通粉
雞湯味濃有Creamy嘅感覺 通粉不會太淋有彈牙感覺!
招牌沙爹牛肉雞湯公仔麵
沙爹牛肉,醬汁微辣少甜,肉質新鮮嫩滑!
鮮牛油麥包多士
4.3牛奶炒日本滑蛋