2020-03-10 1034 瀏覽
呢間野响屋企附近,幫襯左超過十年由佢有千揪搖搖櫈食到變晒四人枱及卡坐,由廿幾蚊食到四十幾一個lunch, 街坊地方無咩要求,D野食得落口就無所謂,但今日嬲到要寫第一個食評鬧爆佢,1400去食,未有tea,無咩所謂咪食lunch ,响呢刻肺炎疫症下,除/戴口罩搓手係常識吧!點知,搓手液只夠餐前用,咁食完埋單咪打算去洗手囉!餐廳用商場toilet ,近兩年開始要借key ,收銀處都大大隻字寫住借key $200按金,(心諗無問題啦,按金可攞返咪俾囉)俾完錢咪問嗰亞姐借key,點知佢話“無架,你食完就無得借”,我問“咁唔埋左單,點去廁所?你可以收按金架?”跟住,亞姐一手搶嗰$200,一邊嘮叨念“d人借完又唔還,唔見左幾條啦,個個都係咁……下刪N字”,但都係未俾條key我,最後忍無可忍,我上晒火咁爆左佢,先攞到條key… 還key 時嗰亞姐已經不知所終,按金就由做得最長嗰姐姐仔回番唔駛講野啦,商場仲有其他食肆,呢間以後都唔會去囉!雖然論食物,個炸雲吞同冬天煲仔飯做得唔錯,但有d咁既員工就係倒米囉利申:CLS亞姐眼見做左幾年,餐廳老細好少見到,商場其他食肆借key好隨意
唔駛講野啦,商場仲有其他食肆,呢間以後都唔會去囉!