2018-04-02 966 瀏覽
平時同男朋友都係喺銅鑼灣飲飲食食多,食到悶悶地諗住去大坑睇吓有乜食,之後上網搵到呢間日本居酒屋,環境好似唔錯,仲有好多好評,所以就專登去試一試,點知⋯⋯⋯真係10萬個失望⋯令我地第一次咁有恆心,一定要開個account 寫劣評。希望大家唔好再中伏。晚上7點左右,正值晚飯繁忙時間,我們一到達門口,見到環境確實幾似日本居酒屋,1秒都冇考慮就入去坐低。餐廳內只有一枱食客2個人,可見非常清幽!總共有三個職員,兩個在廚房內,一個女侍應。首先服務員不能說的服務態度差,因為他們跟本沒有提供任何服務。坐下就自己照顧自己,餐牌上其實食物選擇不算多,如果晚餐來的話,一定要order 大白飯。我們order 了三文魚、帆立貝刺生,海鰻、蝦天婦羅,龍蝦沙律,芥末燒蠔,牛之鍋加2杯生啤。帆立貝刺生可見職員刀法高明,感覺有點像一粒開4片,三文魚就不是很薄,但感覺不太新鮮,天婦羅以炸粉為主,口感很差,龍蝦沙律的份量,真的奇少,牛之鍋湯底極鹹,芥末燒蠔是全晚覺得味道不錯的唯一。結帳總數七百蚊左右。成個晚飯時間不足45分鐘,我哋就速速離開,出到門口男朋友就主動建議去食多碗雲吞麵或魚蛋粉。因為這一餐味道一般而份量更極為少
成個晚飯時間不足45分鐘,我哋就速速離開,出到門口男朋友就主動建議去食多碗雲吞麵或魚蛋粉。因為這一餐味道一般而份量更極為少。
總結幾句,環境不錯,沒有服務態度,食物味道不佳,份量少!
真心覺得浪費左餐廳的環境,希望老闆多多改善,不過我倆都決定永久不會再光顧!
2018-03-30