2014-12-10
上星期日諗住同屋企人食豬手慶祝生日,見到呢間係葵芳近近地諗住試下啦,點知就中伏!大好既生日就甘俾佢催毀左!我上星期二book位已經話無位要walk in,於是我地就晨咁早5:40pm到諗住早d攞位,但佢要6點先入得,我留左名同電話,我地6個大人2個BB有2架BB車,攞位時我地已經同佢講左。大約6點我地就返去啦,佢地安排左門口一入個張檯,左邊係玻璃門出兒童遊樂場既。一入去,我老爺就系係BB車抱亞仔上BB凳,咁老人手腳慢d,帶住BB又多野拎,當我地各自安頓手頭上既野時,個男仔waiter(無帶眼鏡)就過黎態度好差咁話我地唔可以擺架BB車係度,我地已經話放低BB係凳會收埋擺另外一邊(玻璃門有個凹位),話口未完第二個waiter又走過黎語氣極差咁話唔好擺BB車係度!個時我老爺抱住個B,又會有手即刻收BB車既,何況個時無乜人,我地又唔系唔收,俾多幾分鐘我地都得掛?使吾使大棚人黎兇我地咁呀?跟住我地將2架BB車擺左係玻璃門個邊,無帶眼鏡個waiter又好無禮貌咁話我地“個邊米又係通道!”?!我地係阻左一扇門,但仲有另一扇門出入,同埋唔係好多人出出入入,咁我地唔擺係個度可以擺係邊度?我坐住架BB車好
跟住我地將2架BB車擺左係玻璃門個邊,無帶眼鏡個waiter又好無禮貌咁話我地“個邊米又係通道!”?!我地係阻左一扇門,但仲有另一扇門出入,同埋唔係好多人出出入入,咁我地唔擺係個度可以擺係邊度?我坐住架BB車好無?入黎前已經話我地有BB車,你唔俾我擺個度咁你地米話俾我聽擺邊咯!又唔係,剩係係度話我地,搞到我成晚無曬心機。。。
所以呢間野我唔會再去!!!
題外話/補充資料:
完全唔體諒有BB車既父母,blacklist!