2022-07-17
我一向都好鍾意呢間野。今次嗌咗我(主觀)認為最好食嘅組合,亦都係一個孕婦忌食嘅組合,就係紫菜撈薯粉加凍奶茶,寒涼到爆,但係(我覺得)好食到爆。我最鍾意嘅係呢間野嘅湯底唔落味精,而係淆嘅,佢哋同事都會飲曬啲湯。湯底我最鍾意叫麻小辣 ,之後再加佢黃辣椒。佢嘅黃辣椒辣得嚟有少少酸,加埋川香麻辣,簡直係絕配,喺第二度好難食得到呢種味道。而且食到最後,呢種湯底混合留守到最後嘅花生,係非常之咁香,非常之咁夾,非常之咁好味。食到覺得辣時,飲啖凍奶茶就更正喇。其實我鍾意紫菜多過附送嘅芽菜,因為紫菜爽脆得嚟唔會破壞薯粉嘅口感,兩者都有彈性,相輔相成。環境方面,以食米線嚟講,呢間野好闊落而且乾淨企理,仲有啲姐姐嘅質素拍得住乜仔姐姐- 雖然教育水平唔算高,但係有禮貌同熱誠。最後想提嘅係,呢度平日下午茶時段好抵。食碗麵會送飲品;另外就算唔係下午茶時段,佢好多野都係平過出面,而且餐廳嘅環境、食物同埋服務都絕對對得住呢個價錢有凸!