2020-12-15
📍BB雞蛋仔 (上環) 今次要同大家介紹既就係呢間位於上環皇后大道中的小食店 😍 佢地主打雪糕格仔餅同埋雞蛋仔 有多款口味同特飲選擇 特別既係佢哋喺製作嘅過程之中唔會落到添加劑呢啲成份👍 所以食完係唔會口渴㗎😙 𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 雪糕格仔餅BB版 綠茶味 ($18)💛 雪糕格仔餅BB版 豆腐味 ($18)特別要推介佢地字典咁厚既格仔餅配creamy雪糕 夠哂香脆呀!! 😆 佢地既雪糕格仔餅其實有分regular size同BB size既 ❤️ Regular size既話入面會有3球雪糕 而BB size入面就有2球雪糕 🤩 由於我同朋友都好鐘意食雪糕 所以就叫左2件BBsize~ 一上到黎發現真係好大份!! 真係成本字典咁厚!!! 💕 而且驚喜既係雪糕好夠凍 雖然我地食得好慢但係食完都唔係點溶 本身仲好驚會食到滴到成隻手都係tim >< 而且塊格仔餅一直keep住咁香脆😚口味方面我哋今次就選擇咗綠茶味同埋豆腐味 💛 豆腐味非常清新 而且唔會過甜 絕對啱晒平時唔係好鍾意食太甜嘅你哋 ☺️ 而綠茶味好香濃 味道非常出眾 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍上環皇后大道221-2
𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 雪糕格仔餅BB版 綠茶味 ($18)
💛 雪糕格仔餅BB版 豆腐味 ($18)
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍上環皇后大道221-227A號利基商業大廈地下C號舖
Shop C, G/F, Lee Kee Commercial Building, 221-227A Queen's Road Central, Sheung Wan