2019-03-11 240 瀏覽
食記呢一間野由中學個陣已經黎食,唔經唔覺都有成十幾年。裝修就真係十年如一日,不過我都係懷念佢個味道,係香港仔坐街渡好快到,去到門口已經聞到好香既油炸味。開放式煮食空間!真係聞到好香既野食味,令人食指大動~圖中所見呀姐真係好忙,一來要應付外賣,再加堂食。所以我一早已經諗定食咩!兩溝,即係碗仔翅加魚肉~我見好多人只係叫生菜魚肉,識食梗係食兩溝啦!廿蚊咁足料,魚肉幾彈牙,加左少少麵粉,唔係邊得黎咁滑口!碗仔翅味道就淡左少少,不過勝在蛋花同埋豬肉絲夠足料~整體味道仲係中學食個陣既味道!炸燒賣~七蚊雞有六粒,炸得幾靚,唔會炸到實的的,味道唔太鹹~最好食既方法有兩種;點喼汁,再唔係撈係碗仔翅食,包好食!咁多年味道都係一樣咁好食,冇咩咁起價,抵食!

咁多年味道都係一樣咁好食,冇咩咁起價,抵食!
2019-03-10
5 分鐘 (堂食)
  • 兩溝
  • 炸燒賣