2011-07-26
唔講唔知原來呢度開左間新酒店入面仲有好靚既新餐廳, 我地決定去一闖!!~餐包 Order 完之後送左每人一件餐包, 係硬既。配左好香既牛油或者橄欖油, 好味道~ 不過個人比較鍾意食翻熱左既包包呢 Platter 可以$98 任選menu 上3個菜; 又或者跟個別價錢要返原本一個portion 既菜亦可。我地梗係選擇前者, 就返少人既份量又可以試到唔同款式~ 係我發板之下, 叫左芝士拼盤、墨西哥肉醬粟米片同埋美式炸蟹餅。芝士拼盤 有三款芝士配兩塊克力架佐料。有硬的和軟的, 雖然無名睇, 但我覺得應該有一隻係mozzarella cheese~~~ 三款芝士都好大舊, 完全唔夠!! 如果叫酒應該更好~墨西哥肉醬粟米片 肉醬好香, 配埋帶點少辣既粟米片好襯~~美式炸蟹餅 食唔到蟹肉, 只係好似炸物一舊, 唔知咩餡, 同埋有d凍 香煎三文魚配薯仔 三文魚煎左之後都feel 到好鮮, 好難得!! 火喉都好夠好香喔。雖然有兩大塊, 但係食完都唔會覺得好漏Apple pie 原本打算叫pasta, 但最後想留返個胃決戰甜品~ 好好味喔~~~ 一粒粒既蘋果融入充滿牛油香既酥皮層, 叫人一
入面仲有好靚既新餐廳, 我地決定去一闖!!~
墨西哥肉醬粟米片 肉醬好香, 配埋帶點少辣既粟米片好襯~~
Apple pie 原本打算叫pasta, 但最後想留返個胃決戰甜品~ 好好味喔~~~ 一粒粒既蘋果融入充滿牛油香既酥皮層, 叫人一食難收手!! 軟林林既蘋果肉甜得黎帶點酒香, 正!~
Lemon cup-cake 見到隔離檯叫左cup cake 好靚, 心思思又要跟~ 朋友仔當然放縱我啦~ 加入支持既行列~~之前對cup cake既了解就係好多糖霜而成既甜漏漏 @.@ 不過見到隔離檯既cup cake 外形同平時所見唔同, 好! 就食你啦~ 唔想太heavy既大前提下叫左lemon 味~~ 底層不是糖霜製品, 換來的是鬆軟蛋糕, 有蜜糖的~上層就係lemon cream~ 太好味了!!~ 而且好清新! 想不到lemon 味如此正斗~
聽說呢度酒店同埋擺酒都好貴
但我就覺得唔值得
因為地理位置極度隔涉
特別夏天行到大汗dup 細汗.. 咩mood 都無晒lu~
而且, 玻璃一眼望出去就係「大酒店」, 有咩理由可以做到咁貴?!
呢間野既食物真係幾好
個feel 又唔錯, 好適合人少傾計飲野
不過個人覺得, 如果加窗薕遮下出面「大酒店」個 view
咁就真係有情調了