2023-09-26
牡蠣酒場銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖今日同朋友再去牡蠣酒場Chill下 環境靜D 可以傾下叫左5款生蠔 岩手広田灣/北海道 Maruemon/大分縣既大入島/冰庫相生/列島職員講左由淡至濃開始食 淡味果幾隻質感係肉質爽口 海水味少少重北海道 Maruemon同岩手 広田灣就比較creamy 鮮甜 海水味再重D燒牛柳沙律呢個有驚喜呀!牛肉係碟到係生D 旁邊係煎到焦焦地 而咬入口係完全冇筋 如果覺得唔夠咸 本身係有提供鹽再自己調味醃帆立貝薄切帆立貝係簿身 比較淡味少少 好新鮮再加上少少橄欖油同三文魚籽 味道好夾吉列廣島蠔呢個必點 78蚊係兩大隻廣島炸蠔 仲要唔係厚粉 炸到金黃 入口好脆 重點係保留到蠔本身既鮮味以下2個係夏天先有 試下佢先 南蠻炸雞黎到都幾大份 而上面有沙律醬 唔會食到成口都係油成舊炸雞連埋雞皮 都炸到好脆口明太子忌廉意大利麵明太子上面已有2舊 面意粉係沾滿哂明太子醬架啦 加上面2條明太子 係勁足料呢個一定要趁熱食 可以易D撈勻意粉+明太子 仲要意粉煮得好好每條都掛 成碟係掛汁架
今日同朋友再去牡蠣酒場Chill下 環境靜D 可以傾下
燒牛柳沙律