2023-06-04 1300 瀏覽
去得親子餐廳都係想有個地方可以俾小朋友放下電,大人食下野之餘又可以喺可視範圍內見到小朋友既情況。呢間餐廳既客觀條件的確唔錯,用餐區鄰近遊樂區而不足5米之隔,對家長黎講可以話係非常方便。可惜,呢間舖既management真係太差。以我地今次既體驗為例,我地一行8大4小落左booking,當日有多個friend兩大一小想join,但職員竟然以冇book而且已經full左為由拒絕進入,呢個我地都明白既,即使我地見到個場唔係好多人而職員抱住「有錢都唔膁」既心態去同我地講,畢竟賺多賺少都係出咁多糧,我地只係戥老闆擔心。除此之外,餐廳出餐亦好有問題,即使我地呢班已經book左既客人都要等好耐先可以有野食,職員甚至因此而叫我地購買現成飲品以滿足佢地min charge既要求,其實即係話呢間餐廳本身已經serve唔到book左位既客人,既然係咁,當初又點解俾咁多人book?將軍澳區有既親子餐廳的確係好少,但係咁既management去經營一間餐廳,首先一定唔會吸引到回頭客,未去過既睇完我呢個體驗,都值得考慮一下係咪要繼續去。
2023-05-07