2018-09-03 43 瀏覽
呢日約附近放工既朋友食飯,但銅鑼灣到處都咁多人,到處都等位等到乜咁,人多又坐得唔係幾舒服,朋友話fashion walk 都有啲野食,行左去出少少既fashion walk先知原來都有唔少環境舒服既餐廳,我地坐低左係papi,星期二既夜晚唔算多人,而且啲位坐得好舒服。2個人唔係叫好多野,1個salad, 1個appetizer, 1個pizza。Salad 都幾大份,菜都幾fresh, 好似食極都食唔曬咁,好抵食😂Appetizer叫左蟹肉餅。呢個好似係餐廳menu推介,睇樣覺得都唔係幾特別,直到食入口發現大錯特錯!啖啖蟹肉,唔係粉餅,真係蟹肉煎出黎,中意食蟹既人唔好放過!同埋佢啲汁酸酸地,食落唔會太漏太膩,好開胃😋最後食左個蝦青豆薄蒜片pizza,無cheese top,所以唔會膩,2個女仔都輕易細曬,茄醬底好夠味,蒜片又香口,睇落奇怪食得都夾到既pizza 😊

2018-08-27
  • 香煎蟹餅配紅椒蜜糖