2017-09-20
同朋友三人行,專登訂位,山長水又遠咁去呢間京滬村到食,一開頭都好有期待既,因為好評都唔少,睇相都唔錯咁。去到坐個位,已經好差,要過一道門,成日想搵個侍應都搵唔到,下下要行出去叫人。個卡位仲要係道門後面,隔離有一台,要出入都要開個道係正隔離既門,坐都坐得唔舒服😞諗住算啦。前菜有細細碟酸葡萄,幾好味,叫佢加,點知話唔比加。野食到,叫左三樣。兩食片皮鴨。水煮牛。蟹粉小籠包。水煮牛好。一般⋯無咩特別。蟹粉小籠包。要$18蚊一隻,諗住如果好食既都可以接受,誰知算係我食過最唔好食既小籠包😩仲差過出面食普通既小籠包。好貴姐。主角。片皮鴨。包皮厚到好似二三塊疊埋左咁厚🌚咩事⋯ 鴨都係一般,好似普通酒樓咁既貨色。但有讚既係個柚子醬!可以食個柚子醬先,幾清新,但只可以掂一兩次,個人都係比較鍾意傳統個種。個廁所🤢好唔掂,又迫又髒。總括而言,無下次。。。
野食到,叫左三樣。兩食片皮鴨。水煮牛。蟹粉小籠包。
水煮牛好。一般⋯無咩特別。
個廁所🤢好唔掂,又迫又髒。
總括而言,無下次。。。