位於荃灣li棟大鴻輝我大大話說都黎過超過10次, 今次由個fd帶路”怒食”@17樓嘅”安平燒肉”, 120分鐘放題我地揀左個最多款肉食嘅.🥩👇🏻澳洲M5和牛吃到飽套餐👇🏻🥩Wow wow…. 淨係頭幾項: 澳洲M5和牛, Angus牛小排, SRF一口牛已經非常之吸引, 第一round梗係主力燒牛貪佢唔需要燒好耐就食得嘛. 15款牛當中除左頭幾款我最鐘意就係燒牛舌, 店家醃得好好味, d牛舌真係可以用個”嫩”字黎形容.ENCORE👉🏻幾乎入口即溶嘅M5和牛, 鹽燒牛舌, 牛肩胛肉.🥩第二round燒下豬肉類, 我地食左五花腩, 梅花豬, 豬大腸***狂encore***….(下省好多項🐷). 喺醃肉方面li度係無得輸gei, 而肉嘅厚度就好適中, 肉質Good, 燒耐少少都唔會因此而乾柴咬落仲keep到juicy感.ENCORE👉🏻西班牙豬5花, 豬大腸.🥩櫻花蝦乾拌手工麵Li碗台式拌麵啲櫻花蝦份量勁足!🥩當然唔可以miss台灣地道小食, 炸蚵卷 , 鹽酥雞, 麻薯… 好好好吸引, 店家細心地用唔同形狀嘅碗仔分開要燒同埋可以即食嘅食物, 喺燒肉ing時都可以食住熟食😋.👍🏻想講食左咁耐
👇🏻澳洲M5和牛吃到飽套餐👇🏻
牛舌
牛舌心

🥩
ENCORE👉🏻西班牙豬5花, 豬大腸.
櫻花蝦乾拌手工麵

Li碗台式拌麵啲櫻花蝦份量勁足!
三杯雞

👍🏻
想講食左咁耐店員共幫我地換左3次燒網👍🏻👍🏻👍🏻同埋佢地真心好好禮貌n service. 仲推介我地like/ follow店家社交平台就有杯FREE”柳橙翠綠”添, 係好好飲嘅橙味+啫喱粒Drink. 梗係即刻Follow啦!
柳橙翠綠
Drinks

🥩
店家menu三款台式茶飲夠哂解渴, 除此之外又有一枝枝一罐罐好多款揀. 拎蔬菜個雪櫃都非常乾淨企理, 咁多人食都完全無話周圍油淋淋, 唔怪得我地咁早食都已經勁多人啦.
Dessert  Time

🍦
原來最後仲一人一杯哈根大C雪糕架!!!正!!!
哈根大C雪糕

2021-06-28