招聘中
$16,300-$19,500
月薪
2021-05-03 563 瀏覽
人稱茶飲界Blue Bottle嘅「吃茶三千」,由台中引入,着重茶底採用台灣高山茶,聽聞台灣同新加坡都出名有美女店員,咁香港呢🤔旺角分店位於活化咗果幢上海街618大廈,蘇媽蘇媽隔離呀~但額外一講,生意實在太好超多外賣單,我淨係叫咗一杯嘢飲都要等半個鐘...前面六杯六杯咁樣外賣等,店員又唔肯快手做咗後面一杯簡單訂單先,因為老實講我依一杯飲品唔值得等半個鐘頭😢不過依間茶飲店幾特別環境額外優勝,因為有個小露天有木枱高櫈,鍾意打卡嘅都可以當做一個小打卡點。👓決明烏龍奶蓋 $21 原價$27茶底都香茶香味,飲得出有茶嘅甘澀味,烏龍味明顯,個茶清嘅,但都係果句,味道未出色到值得我等半個鐘頭😟佢只係普通奶蓋並不是芝士奶蓋,所以味道偏甜而不是有鹹香味,所以比較普通冇特別,那個口感creamy稠身正常。叫咗走甜但竟然好夠味,因為奶蓋本身帶甜。評分:6/10

👓決明烏龍奶蓋 $21 原價$27
評分:6/10