2024-01-31
今次一定要寫食評,因為差到唔寫唔得,人生食到最貴最難食既羊腩煲,食到大家一直罵,筷子🥢都提唔起,一至舉手轉場。第一,一個羊腩煲可以收$600蚊,但係個煲羊係有酸既味,慶幸係無酸淑味,否則真的食到嘔!我地成煲野,羊腩每人食一舊,就連菜都唔想再食,因為淥落去就係酸既。 呢個羊腩煲仲要無馬蒂,無笋,裡面淨係籮白。感覺上變壞左既味道,唔想食到又痾又嘔。其它菜同樣差,碟炒蜆無茨汁,沙多到唔洗食落口,睇👀都睇到,呀姐聽到我地話好多沙,馬上拎走話取消,話D 菜唔掂出聲“感覺上佢預左”,佢地馬上換👍🏻。好可惜到碟炸大腸來到,我會說是炸硬腸,有圖有真相!到個啫啫雞煲,一吓啫聲都無就上桌,雞仲生生地。到碟蟮我會說是正常既,係小豆豉既白白淨版。到個煲仔飯,冇飯蕉,同蒸飯一樣!仲要成日有個呀叔係度講野,又話呢樣靚,果樣正,又拎3枝啤酒🍻來,迫我地要,話我地有冰筒放,放心唔飲唔計錢。到埋單時好彩check單,我地冇飲果3支啤酒,但都計左錢,佢就馬上拎走3枝啤酒話唔計,唔講其實冇退過,單果度反影到! 為左大排檔風味既朋友,奉勸三思,會食到大家好激氣🤮其實都食過好多次,現況係差到一個點。
其實都食過好多次,現況係差到一個點。