2024-06-13 1308 瀏覽
🍵🍚我一直好鍾意探索唔同的美食,這次我就来到鋒哥廚房,在屯門區相當有名氣的茶餐廳,看看大家都推介的下午茶。 整體嚟講,呢間餐廳嘅環境好大間,好有特色,座位非常舒服。❤️‍首先就是佢哋的沙爹牛肉湯韓國麵。咸香的沙爹湯底與嫩滑的牛肉完美交織,口感豐富,而且沙嗲湯底非常之濃郁,鍾意沙嗲湯嘅一定好鍾意,牛肉份量十足,而且好嫩滑,配上的韓國麵條較細脆, 絕對值得一試💓再來就是丹麥烤多士,火腿奄列。厚實的烤多士,再配上滿口香香的丹麥麵包,再加上火腿奄列的清甜味道,甜鹹美味,滋味令人忍不住回味。🌹💗凍檸茶,香甜的茶香與獨特的檸檬香味, 幾有心思嘅一杯凍檸茶💛鋒哥廚房 真係幾抵食,而且係一個非常之地道嘅香港茶餐廳,基本上可以成為大家嘅日常飯堂