2022-02-26
今日嚟到土瓜灣食嘢,見到有間門面幾靚嘅日本餐廳,主要食丼飯,就同朋友入去試吓!入邊有吧枱,地方好大,坐得好舒服!我哋叫咗個左口魚壽司,花錦魚生丼,蟹膏豆腐,油甘魚刺身,真鯛刺身薄切,磯燒帆立貝等等!超飽超滿足!哩度既野食好新鮮🤤上菜速度快!先推介大家食個蟹膏豆腐,蟹膏味好香好甜,吾會帶苦澀味,配埋豆腐既清香岩岩好!左口魚壽司入口即融🤤🤤油香味十足,加埋小小灸燒,上面仲有小小八爪魚酥,一齊融入口邊好有口感!花錦魚生啱上面有個蛋黃,非常痴,好香蛋味,如果鍾意食濕飯嘅朋友應該會鍾意❤️上面有蛋黃,玉子,蟹肉,魚籽等等!夢之丼上面有拖羅魚蓉、帶子、牡丹蝦刺身、灸燒三文魚等等!佢仲配左杯橙醋,酸吾地都幾開胃!磯燒帆立貝嘅size細細地,一啖食落肚!用紫菜包住!鮮甜彈口!呢度一坐低已經會比沙律同埋湯你飲、加埋兩個人食咗咁多嘢,如果女仔嘅話可以三個到四個人share! 見到呢度都有好多唔同嘅午市套餐,附近既朋友就一定要來支持下小店😪
左口魚 壽司入口即融🤤🤤油香味十足,加埋小小灸燒,上面仲有小小八爪魚酥,一齊融入口邊好有口感!