2019-03-13 33 瀏覽
網上見到呢間廚師發板有好多人推薦,所以就預先訂左星期六黎食晚餐,我地揀左中價位既彩set,有齊前菜,刺身,熱食,壽司,湯,同甜品☺️☺️前菜既中拖羅蓉配魚子醬已經好吸引,唔需要點任何既醬汁,就食到中拖羅既鮮味,加上咸咸地既魚子,令幼嫩既中拖羅提鮮😝😝左口魚有2種食法,食左邊薄肉 ,刺身就爽口啲,味道就淡一啲,同食右面群邊,群邊魚香四溢,配酸汁 令味道更特出,而且好香呢☺️赤貝爽口帶點爽脆,而且都幾大,色澤明亮^ ^北海道牡丹蝦,味道好鮮甜,顯然是上等既貨色😍😍蝦頭炸到金黃香脆,香口呢🤩生蠔再加上安康魚肝,魚肝油脂豐富,生蠔好大隻北海道毛蟹加蟹醋啫喱,要 拌均食,味道有少少酸,還原蟹肉的鮮甜用紫菜包住燒左既拖羅,燒吞拿魚魚鮫勁肥美,店員已經提示小心滴油,可見肥魚鮫油脂豐腴,十分濃郁,味道充滿口腔💛煮黑目鯛魚餃,醬汁甜甜地,連蘿蔔都整得好入味!金目鯛壽司中拖羅壽司-超肥竹簽魚海膽-勁鮮甜三文魚籽 -上面有檸檬碎,咬落去逐粒係口腔爆開,咸香十足右口魚邊,比左口魚,魚味同魚油更濃郁, 入口即溶中吞手卷 燒熱紫菜,再包上半溶既魚蓉奶白色既魚湯,魚味十足,鮮甜,材料亦好豐富甜品係忌廉芝士紅豆卷同芝麻雪

赤貝爽口帶點爽脆,而且都幾大,色澤明亮^ ^

生蠔再加上安康魚肝,魚肝油脂豐富,生蠔好大隻

煮黑目鯛魚餃,醬汁甜甜地,連蘿蔔都整得好入味!

金目鯛壽司
中拖羅壽司-超肥
竹簽魚
海膽-勁鮮甜
三文魚籽 -上面有檸檬碎,咬落去逐粒係口腔爆開,咸香十足
右口魚邊,比左口魚,魚味同魚油更濃郁, 入口即溶

中吞手卷 燒熱紫菜,再包上半溶既魚蓉

奶白色既魚湯,魚味十足,鮮甜,材料亦好豐富

甜品係忌廉芝士紅豆卷同芝麻雪糕,外皮好脆,芝士卷外脆內軟,紅豆蓉同芝士忌廉好夾,我幾中意個雪糕,但芝麻味可以再皇啲

每一道菜都做得好出色,下次會想繼續黎☺️☺️