(非會員)
2011-03-14 1032 瀏覽
又係囝囝的生日, 早於今年的一月一日上午九時正, 第一時間就係打電話到樂怡去訂定日子, 因為樂怡的期好爆, 現在只接受三個月前預訂, 早或遲都BOOK唔到想要的日子, 好彩BOOK到上個星期六, 囝囝上一次的Mario蛋糕已經靚到爆, 今年囝囝想要一個比卡起蛋糕, 我只拿了囝囝的比卡超圖集給文師傅, 但其他公仔都唔知做邊隻好, 點知文師傅話由他決定, 本來都心大心細, 但因為上年的Mario蛋糕人人讚靚, 對文師傅又有信心, 所以都不太擔心.到了上星期六, 一早打電話俾文師傅, 文師傅話我個蛋糕好勁, 我都唔知點解, 但一看到個蛋糕, 就知道真係好"勁"!本來我訂個蛋糕是3磅, 但個蛋糕根本係一個人拿不起, 我和工人姐姐要兩個人合力才可以把蛋糕拿上車, 到切蛋糕時, 一打開個盒, 在場每個人都嘩嘩聲, 大人爭相拿相機拍照, 小朋友就不停歡呼!大家都唔想切開個蛋糕, 不停問我點樣做到個蛋糕咁靚, 我真係唔知點答?相信只有文師傅才可以回答.大家本來諗住個蛋糕只係得個樣, 點知係好好味, 個蛋糕係朱古力加粟子蓉, 但唔會太甜, 味道啱啱好!真係內外兼備. 文師傅, 真係要在這裡公開講一聲"謝

到了上星期六, 一早打電話俾文師傅, 文師傅話我個蛋糕好勁, 我都唔知點解, 但一看到個蛋糕, 就知道真係好"勁"!本來我訂個蛋糕是3磅, 但個蛋糕根本係一個人拿不起, 我和工人姐姐要兩個人合力才可以把蛋糕拿上車, 到切蛋糕時, 一打開個盒, 在場每個人都嘩嘩聲, 大人爭相拿相機拍照, 小朋友就不停歡呼!大家都唔想切開個蛋糕, 不停問我點樣做到個蛋糕咁靚, 我真係唔知點答?相信只有文師傅才可以回答.大家本來諗住個蛋糕只係得個樣, 點知係好好味, 個蛋糕係朱古力加粟子蓉, 但唔會太甜, 味道啱啱好!真係內外兼備. 文師傅, 真係要在這裡公開講一聲"謝謝你"!囝囝已經想好了下年要個什麼樣的蛋糕, 你又有新挑戰了!!!
2011-03-12
外賣自取