2024-04-02
秋意價錢💲: $64/ $64好味程度😋: 4.5/5 (for豉油雞)服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4.5/5!-之前講過觀塘大熱gelato,其實同一棟仲有被譽為世一豉油雞的秋意!排完gelato咁辛苦當然要順便食埋啦。平日lunch來到預左要等位呀,不過而家佢哋有埋對面舖,人流去得快左。除左豉油雞,其實仲有唔同雞類,同酸菜魚🥳-✅✅秋意去骨豉油雞濃湯幼麵。豉油濃稠而唔過份鹹,完美滲入雞皮到,係一定要食雞皮‼️‼️甜甜的豉油香。而雞肉就冇被豉油滲入,否則成舊會太鹹。雞肉輕輕沾上豉油已經好夠味🤩雞肉滑嫩無比,連雞胸都完全唔鞋,唔會食到肉的纖維。皮薄肉嫩,皮與肉中間有輕輕一層的皮凍,食完成個口都有豉油雞的香氣,比滿粉😝 雞湯麵都唔錯,飲得出係雞骨熬出來的。麵條似幼烏冬,唔會太軟。當日心情唔想食飯呢個麵都係好選擇😚-✅招牌去骨口水雞飯。呢個的雞一樣滑嫩,肉質細緻。皮薄所以唔會覺得好肥膩。調味偏酸辣,有小小似擔擔汁。面頭有好多花生粒+蔥,食落好惹味。如果可以有更多來撈飯就好。呢個都唔錯,但同豉油比,當然係豉油出色啲!-睇番相都流口水,好想再去😳 係我心目
價錢💲: $64/ $64
好味程度😋: 4.5/5 (for豉油雞)
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4.5/5!
睇番相都流口水,好想再去😳 係我心目中暫時都係世一豉油雞。就算唔豉油,佢地隻雞都係超滑超好食!一定一定會再去!