2023-06-09
忙完成個星期,緊係要食下好西安撫下自己心靈,為下星期再好好努力過😉😉今晚同老公去左食Fine dining 享受下假期先。呢間餐廳既食物都好精緻,我幾欣賞佢哋係用蔬菜既角度去配襯返肉類,因應唔同食物既周期搭配返肉類同海鮮,順應自然,專重節氣👍🏻介紹下幾道我印象最深刻既菜式🎈蕃薯-百里香蕃薯皮係炸過既,再混入調味左既蕃薯蓉,最後加上酸洋蔥醬同醬油,完全將甜美蕃薯呈現係我哋眼前,我平日對蕃薯無特別喜愛,但呢道菜令我對蕃薯完全改觀😍🎈 Feuille 招牌麵包 – 刁草 Pil Pil 醬麵包係每日新鮮烘焙,外皮香脆,內裏非常鬆軟,一是難忘!再加入綠色嘅刁草醬,味道清新可口,完全係食完後令我掛住🤤🎈蕃茄龍眼呢度菜完全係將唔同嘅蕃茄融合咗一齊,當中有蕃茄粒,蕃茄肉,車厘茄蜜餞,蕃茄籽等等既食材,以蕃茄肉作為啫喱,我都係第一次試,味道香甜可口,完全係將我對蕃茄嘅觀念顛覆咗😆😆😆餐廳環境非常優美,而且食物質素超級高,完全係將對食物嘅尊重呈現喺客人眼前👍🏻
🎈蕃薯-百里香
🎈 Feuille 招牌麵包 – 刁草 Pil Pil 醬