2017-08-06 1174 瀏覽
天生購物狅嘅A姐又去咗駱駝漆大廈掃貨,買呀買呀!好似想買起人哋間鋪頭咁。行行下突然聞到好香嘅燒烤味,原來係一間串燒鋪,講真又真係好耐無食過串燒啦,就係因為咁,我就入咗去鮮 • 港式串燒吧。雞腎雞腎醃得好味,入口爽脆,一啲都唔韌,燒得啱啱好!雞軟骨同樣好有口感,不過味道較淡,如果落多啲鹽燒會好味好多。厚切牛脷牛脷真係好厚身,口感實在。咬落去,啲肉汁標晒出嚟,牛味又夠晒濃郁。川燒鴨舌M佬最鍾意食鴨舌,一見到就話要嗌。川燒真係夠埋辣,又愛又恨!煙肉青椒卷唔係個個人都鍾意食青椒,不過我哋兩個都好鍾意食啦!燒過嘅煙肉真係好香口,好邪惡呀!茄子茄子上面鋪滿蒜蓉,入口真係勁大陣蒜味呀!茄子燒到仲有少少水分,不過我都係覺得原條燒茄子係最好味。一口蕃薯蕃薯仔,輕輕燒過,一啖一粒,甜味十足。燒磨菇雞肉飯團無米落肚,真係唔會夠飽。燒到有少少焦嘅飯團真係正呀,外脆內軟,入面嘅磨菇雞肉餡好夠味。

雞腎

雞腎醃得好味,入口爽脆,一啲都唔韌,燒得啱啱好!

雞軟骨

同樣好有口感,不過味道較淡,如果落多啲鹽燒會好味好多。

茄子
茄子

一口蕃薯

蕃薯仔,輕輕燒過,一啖一粒,甜味十足。

2017-07-31