2018-12-12
官塘好味西餐推介~!前2日約左舊同事喺官塘食飯,佢話有好介紹。原來就係魔膳廚房,呢間我之前都有食過,記得佢個lunch buffet好抵食,性價比甚高!餐廳就喺觀塘地鐵站附近,行兩步就到。要經過一條長樓梯上去,d裝修感覺好有Harry Potter feel ~!Set Dinner 大概百零蚊一個,都有幾多選擇。我哋最後選咗煎三文魚扒配蔾麥沙律,同自家製海膽汁海鮮意粉share黎食。跟餐加$38仲有自助沙律吧,甜品,沙律,水果都係任拎,絕對加得過~!餐湯我哋分別叫咗一紅一白,紅湯係意大利雜菜湯,嗰白湯係勁香嘅黑松露野菌湯!依個就係誠意推介!香煎三文魚柳配蔾麥沙律 - 個三文魚柳勁大舊,前得好香,下邊個sauce落咗新鮮嘅芒果,酸酸甜甜,好開胃。配埋蔾麥沙律,夠晒健康。自家製海膽汁海鮮意粉 - 依個意粉朋友之前點過,佢話呢個係呢間餐廳嘅必點之一!個海膽汁好creamy, 亦好濃郁,應該係用海膽溝埋忌廉同芝士,所以味道好rich。醬汁配埋大蝦,青口同魷魚,簡直係perfect match!食埋甜品後,點買杯熱嘅茉莉花茶同冰凍嘅cappuccino 作為呢餐嘅總結,非常滿足~!