2020-11-01
假日同屋企人係附近staycation, checkin完突然想食日本野,但又唔想食好貴,就揀咗呢一間。叫左三個定食1.香濃滑雞烏冬鍋四件壽司定食 2.海老天婦羅炸年糕撈烏冬五件壽司定食 3.牛小排炸天婦羅刺身鯖魚定食 .味道 ★ ★ ★ ☆ ☆首先呢間既定食好大份,如果細食嘅人,一個烏冬鍋定食可能會食唔哂,烏冬就一定唔係稻庭烏冬㗎喇,但係都算多雞,配料足,不過冇咩味。壽司就中規中矩,飯多,同平時去超市買既壽司差唔多。撈烏冬定食,有醬所以呢個係有味既,不過加埋年糕成份食哂好飽,佢d炸天婦羅唔差架,真係即叫即炸,上菜時仲熱既,都好爽口,冇炸燶。壽司味道如上,鰻魚壽司就特別細件。牛小排定食,佢d牛係有雪花牛加牛小排,雪花牛好多筋,咬唔開,反而牛小排煎得好食入味。刺身算新鮮。鯖魚都煎得好食,唔會好鞋。呢個定食配一碗麵豉湯,唔會好鹹,唔錯!每個定食都配茶碗蒸,我個人覺得啲蛋比較散,好碎,但味道係唔錯嘅,熱辣辣都算幾好食既,不過不失。定食包左一杯餐飲同甜品。甜品係軟雪糕,係朱古力加雲尼拿,都算滑,又唔會好甜,好食!.服務 ★ ★ ☆ ☆ ☆星期日2點去間餐廳大約有一半食客,但得3個樓面,個個都好
叫左三個定食
1.香濃滑雞烏冬鍋四件壽司定食
2.海老天婦羅炸年糕撈烏冬五件壽司定食
3.牛小排炸天婦羅刺身鯖魚定食
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆
服務 ★ ★ ☆ ☆ ☆
星期日2點去間餐廳大約有一半食客,但得3個樓面,個個都好忙。到左門口見到個女侍應,四目交投,佢冇出黎接待,又冇叫其他同事出黎帶位量體溫,最後我入左去叫個侍應出黎安排座位。而家疫情關係,我又冇可能自己走入去坐低,雖然我都見到有空位。
上餐時,個個侍應只係將個餐盤放落嚟張枱度,完全冇問過呢個餐係邊個人食,就係咁放低就走人。
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆
因為閒日去好少人,又冇遊客,所以都坐得好舒服,佢個場又夠大,枱與枱之間都唔算密,所以環境唔錯!
價錢 ★ ★ ★ ☆ ☆
綜合來講,呢個價錢食到咁多野,而且又好爆肚,算性價比唔錯。唔好要求佢嘅定食有幾好食,壽司有幾新鮮,如果想填飽肚,又唔想食好貴,又唔要求食物質素非常好,呢一間都算係一個唔錯嘅選擇。