餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2021-06-08 955 瀏覽
適逢端午節宜家傢俬出咗三款糭!我都係諗住試一兩款,但🤴🏻就話不如試晒三款啦!😱😱但可能已經是夜晚啦,只賣剩一款素糭☹️☹️~~~素肉丸猴頭菇金栗🌰素糭~~~素糭大小適中,切開中間裏面嘅黃豆都幾多,糯米都好有味道!素肉丸有肉味但質地明顯係假肉嘅質感😊😊,金栗🌰味道就正常,要讚嘅係佢嘅猴頭菇幾香好有菇味😋😋~~~香腸拼盤~~~香腸就有四款,其實味道我覺得差唔多,係最粗嗰兩條特別多汁,食得比較有滿足感🥰🥰,配有薯格及酸蘿蔔絲!可惜嘅係成疊拼盤係暖偏向凍嘅,令到口感都大打折扣😞😞~~~芝士辣肉腸薄餅~~~(新菜式)介紹係新款菜式,原來都幾大件,口感幾特別,但唔好預期係會脆口嗰隻,質地係偏向軟綿綿嘅薄餅,而佢只有批邊會脆但略嫌硬咗啲!薄餅係原個上要自己切🔪開,芝士係鋪滿面,上面有7塊辣肉腸,唔好咁高期望就OK啦🤣🤣唔知我仲有冇機會食埋嗰兩隻糭呢?

但可能已經是夜晚啦,只賣剩一款素糭☹️☹️
~~~素肉丸猴頭菇金栗🌰素糭~~~

~~~香腸拼盤~~~
可惜嘅係成疊拼盤係暖偏向凍嘅,令到口感都大打折扣😞😞

~~~芝士辣肉腸薄餅~~~(新菜式)

唔知我仲有冇機會食埋嗰兩隻糭呢?
2021-06-02
$77.5 (晚餐)